Persevent in Bellewaerde park munddo amazonia 

08-02-2024

Vandaag werd er door Bellewaerde Park een persevent georganiseerd voor de onthulling van hun nieuwe themagebied die nog volop in aanbouw is. Hierop konden we dus zeker niet ontbreken.

De nieuwe naam van het themagebied is "Mundo Amazonia". Deze zone zal vooral Zuid-Amerikaanse en Braziliaanse sferen afgeven. Voor deze aankleding zullen maar liefst 80 grote inheemse bomen met een hoogte van 10 à 18 m worden aangeplant. Hiernaast worden ook nog 70 exotische en meerstemmige bomen, 30 meerstemmige exotische struiken, 600 kleinere struiken en als afwerking 1400 bosplanten op grondniveau geplant. Dit volledige plaatje kost maar liefst 23 miljoen euro.

Mundo Amazonia zal maar liefst 3 nieuwe attracties, 1 gerenoveerde attractie, 1 horecapunt, 1 souvenirshop en 1 toiletblok hebben:

Natuurlijk de attractie waar iedereen op wacht, de wereldprimeur: Amazonia.Een waterattractie voor groot en klein (vanaf 120 cm). Dit zijn ronde boten waar 8 personen in kunnen plaatsnemen. Het instapstation is een verlaten mijngebouw waar vroeger smaragden werden ontgonnen. Enkele blikvangers van de attractie zijn toch wel de gigantische halfpipe, een draaiende verticale lift en de onverwachte vrije val in de mijnschat op het laatste van de rit. Dit alles is gebouwd door Intamin.

Voor de kleinsten van minimum 90 cm zal er een mini-boomstambaantje zijn: Rio Do Cacao. De attractie biedt kinderen de kans om een eerste sensatie van een waterattractie te ervaren met een zachte splash als verrassing. Hievoor werd de bouwer Zamperla gekozen.Hierop aansluitend zal de River Splash ofwel de al bestaande boomstambaan gerenoveerd worden tot: Rio Do Café.

De al iets grotere durvers kunnen zich uitleven op de: Brazilian Buggies. Een kidscoaster van de bouwer Zamperla die 92m lang is en 27km/u zal halen. Als eerste rollercoasterervaring op maat voor de allerkleinsten kan dit toch wel tellen. Alsook is dit een subtiele knipoog naar de vroegere Keverbaan.

Tropical Takeaway zal het nieuwe horecapunt zijn van de zone. Op het prachtige exotische terras zal je kunnen smullen van empanadas, knapperige nacho's, taco's en andere suggesties volgens het seizoen. Een volledig nieuw aanbod in het voedingsassortiment van Bellewaerde.

Wens je nog een souvenir, dan kan dit in de nieuwe shop: Samba Souvenirs. Hier zal je onderander smaragden en andere edelstenen kunnen kopen.

Bewonderen kan vanaf zaterdag 30 maart 2024.