Dippiedoe en Aqabest hebben een Autonome voertuig 

10-04-2024

Vanaf vandaag circuleert er in Attractiepark DippieDoe en Strandpark AquaBest een autonome, volledig elektrische vendingrobot die de dagbezoekers van beide parken voorziet van drankjes en snacks. Hiermee zet het attractiepark een nieuwe standaard in de Europese pretparkindustrie.

De elektrische vendingrobot, genaamd DoeDoe, is vervaardigd door Macrostep B.V., een bedrijf gespecialiseerd in autonome robotica. DoeDoe navigeert zelfstandig door het hele park van DippieDoe en AquaBest en fungeert als een mobiele drank- en snackautomaat. Gasten kunnen de robot eenvoudig stoppen door contact te maken, kiezen uit verschillende snacks en koude drankjes, en vervolgens contactloos betalen.

DoeDoe is uitgerust met diverse sensoren om stabiel te navigeren en snel beslissingen te nemen. Met 4 Lidar lasers, 4 camera's en 20 ultrasone sensoren heeft hij een zicht tot wel 100 meter zonder dode hoeken. Dankzij het anti-botsingssysteem en het slimme beveiligingsplatform past DoeDoe zijn route aan bij obstakels, waardoor hij veilig en efficiënt werkt.

Michelle de Bresser, marketing-/parkmanager van DippieDoe, is enthousiast over de komst van DoeDoe. "Wij zijn verheugd om onze gasten op deze innovatieve manier te verwelkomen en kennis te laten maken met nieuwe technologie. Gasten kunnen nu overal in DippieDoe en Strandpark AquaBest genieten van gekoeld eten en drinken. Bovendien zijn we trots dat we het eerste pretpark in Europa zijn met zo'n vooruitstrevende robot."