De Rollercoaster Run in Walibi holland is terug 

20-03-2024

Op 8 juni organiseert Walibi Holland in samenwerking met Stichting Fight Cancer de vijfde editie van de Rollercoaster Run. Tijdens dit jubileumevenement kunnen deelnemers meedoen aan de Family Run, Friends Run of Business Run om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor baanbrekend onderzoek naar kanker.

Na vier succesvolle edities, waarbij in totaal meer dan €215.000 is opgehaald voor onderzoek naar kanker, vindt op zondag 8 juni de vijfde editie van de Rollercoaster Run to Fight Cancer plaats.

Een kleine maand na de start van de inschrijvingen is al driekwart van de beschikbare plekken verkocht. Speciaal voor dit jubileum zijn extra plekken beschikbaar gesteld, waardoor dit jaar een groep van 500 deelnemers aan het evenement zal meedoen.

Niet alleen individuen kunnen geld inzamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker, maar ook bedrijven en instellingen kunnen deelnemen. Voor bedrijven of instellingen kan dit een leuk teamuitje zijn, of kan het de motivatie zijn van iemand die persoonlijk met kanker te maken heeft gehad.

Verhalen van deelnemers

Alle deelnemers laten zich sponsoren om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor Fight Cancer. Elke deelnemer heeft zijn eigen motivatie om deel te nemen aan de Rollercoaster Run. Zo ook Claudia Scherrenberg, die samen met haar familie meedoet in het team 'Drie generaties rennen tegen kanker': "We hebben allemaal van dichtbij meegemaakt hoe deze ziekte levens beïnvloedt. In onze omgeving zijn er nog meer mensen getroffen door deze vreselijke ziekte. Het raakt ons diep. Toen mijn dochter vorig jaar vroeg 'Mam, kunnen wij meedoen?', dacht ik geen seconde langer na. 'Natuurlijk gaan wij meedoen!'"

Onderzoek

Met de donaties die door de renners worden opgehaald, kan Stichting Fight Cancer baanbrekend kankeronderzoek financieren. Voor de Rollercoaster Run to Fight Cancer is een specifiek onderzoek geselecteerd in het Prinses Máxima Centrum, waarbij wordt gekeken naar de ontwikkeling van een smartwatch voor hormoonbehandelingen. Kinderen met een tumor bij de hypothalamus, het hormooncentrum in de hersenen, hebben vaak een goede overlevingskans. Toch is de kwaliteit van leven na behandeling vaak slecht doordat de hormonen uit balans raken. Deze kinderen krijgen te maken met een verstoord honger- en dorstgevoel, warmteregulering en dag-nachtritme. Als gevolg daarvan kan ernstig overgewicht optreden, of chronische vermoeidheid, hoofdpijn en somberheid. Door het ontwikkelen van de zogenoemde Endowatch kan de kwaliteit van leven voor deze kinderen significant verbeterd worden. Voor meer informatie over het onderzoek en de run, kunt u terecht op 

www.rollercoasterrun.nl.