Plopsa kondigt een nieuwe investering van 4 miljoen euro 

13-05-2024

Plopsa kondigt een nieuwe investering van 4 miljoen euro aan voor een nieuwe Maya Zone in Plopsa Coo Ardennes.

Plopsa Coo Ardennes zal in 2025 uitpakken met een gloednieuwe themazone gewijd aan het populaire Studio 100-personage Maya de Bij. Deze gethematiseerde zone zal vier attracties omvatten, waarvan drie gloednieuwe attracties.

Als onderdeel van een reeks investeringen kondigt Plopsa nu ook een volledig nieuwe zone aan in Plopsa Coo Ardennes. De nieuwe zone zal een oppervlakte van 5.000 vierkante meter beslaan en een investering van vier miljoen euro vergen. Deze nieuwe zone zal zich achteraan in het park bevinden, op de plaats van het voormalige labyrint. De gethematiseerde zone zal bestaan uit drie gloednieuwe attracties, waaronder een Swingboom (Zierer), een Valtoren (Zierer) en een Wild Swing (ART Engineering). De bestaande attractie, De Vlindervlucht, zal worden verplaatst en geïntegreerd in deze nieuwe zone. Verder zal de zone ook een nieuw horecapunt bevatten.

"Het Studio 100-personage Maya de Bij past perfect bij de filosofie van ons park, dat zich te midden van de prachtige natuur bevindt. Het lag dan ook voor de hand om hierop voort te bouwen. Bij Plopsa streven we er voortdurend naar om de ervaring van onze bezoekers te verbeteren. Met deze investering willen we Plopsa Coo Ardennes positioneren als dé gezinsuitstap bij uitstek. We kijken er dan ook naar uit om onze bezoekers binnenkort te mogen verwelkomen in deze Maya Zone en hen te laten genieten van nog meer magische momenten.

Carl Lenaerts, CEO Plopsa

De opening van de nieuwe Maya Zone staat gepland voor 2025.

Plopsa Coo Ardennes is tot en met 20 juni elke donderdag tot en met zondag geopend. Van 20 juni tot en met 1 september zal het themapark opnieuw elke dag geopend zijn. De openingstijden van Plopsa Coo Ardennes zijn te raadplegen via