Plopsa bevestigt ‘drive’ naar  elektrisch wagenpark

15-05-2024

Plopsa zet opnieuw een belangrijke stap richting meer duurzaamheid door de introductie van 80 elektrische bedrijfswagens, 5 elektrische golfkarretjes en 2 elektrische shuttlebusjes. Recentelijk zijn ook 40 extra laadpunten geïnstalleerd op de parkeerplaats van het Plopsa Resort Belgian Coast, bovenop de 18 laadpunten die al aanwezig waren.

Na de recente aankondiging van de investering in elektrische karts in Plopsa Coo Ardennes, wordt Plopsa opnieuw groener met de introductie van 80 elektrische bedrijfswagens, 5 elektrische golfkarretjes en 2 elektrische shuttlebusjes voor het Plopsa Hotel. De elektrificatie gebeurt in nauwe samenwerking met Plopsa's automotive partner Van Mossel. Van Mossel biedt expertise en ondersteuning bij het optimaliseren van het wagenpark.

De elektrische voertuigen zullen worden ingezet voor diverse operationele taken binnen de verschillende Plopsa-parken en zullen bijdragen aan het verminderen van de ecologische voetafdruk van de onderneming. Door over te stappen op elektrische voertuigen reduceert Plopsa haar CO2-uitstoot en draagt het bij aan een schonere en gezondere omgeving voor zowel bezoekers als medewerkers.

Naast de overgang naar meer elektrische wagens heeft Plopsa, samen met Eneco eMobility, recentelijk ook geïnvesteerd in 40 extra laadpunten op Parking 3 en 4 op de site van het Plopsa Resort Belgian Coast. Deze nieuwe laadpunten komen bovenop de 18 laadpunten die al aanwezig waren op de site. Naast het stimuleren van het openbaar vervoer, hoopt Plopsa op deze manier elektrisch rijden zo toegankelijk mogelijk te maken.

"Bij Plopsa streven we ernaar verantwoorde keuzes te maken die zowel het milieu als onze bedrijfsactiviteiten ten goede komen. De introductie van deze elektrische voertuigen en de uitbreiding van laadinfrastructuur zijn concrete stappen in die richting, en we zijn vastbesloten om ons duurzaamheidsbeleid verder uit te breiden met meer van dergelijke initiatieven." 

Kris Biesemans, CSR Director Plopsa

Deze elektrificatie maakt deel uit van een breder streven naar duurzaamheid, waarbij Plopsa zich onder andere richt op meer energie-efficiëntie, afvalvermindering en het gebruik van hernieuwbare energiebronnen in haar exploitatie.