investering van 23,5 miljoen euro in plopsa village gaat laatste fase in

28-02-2024

Na de overname van de camping in 2016 en de opening van het Plopsa Hotel in 2021, zet Plopsa zich met de investering van 55 villa's in de markt als de ultieme meerdaagse belevingsbestemming aan de Belgische kust.

Op dit moment is de laatste fase van de werken aan de 55 nieuwe villa's ingegaan. Het is voor Plopsa dé kers op de taart om zich, na de opening van de Plopsa Camping en het Plopsa Hotel, op de kaart te zetten als Plopsa Resort. De resort aanpak past volledig in de toekomstplannen van Plopsa: een toonaangevende bestemming worden, waar gasten een allesomvattende vakantie-ervaring kunnen genieten met een breed scala aan voorzieningen en recreatiemogelijkheden. Opmerkelijk is dat de 55 villa's in beperkte mate zullen worden gethematiseerd. Een weloverwogen keuze zo blijkt; "Er werd bewust gekozen voor een neutrale Anglo-Normandische cottagestijl. Op die manier wensen we tegemoet te komen aan de behoeften van een zo groot mogelijke doelgroep (families, vriendengroepen, bedrijven, etc.) en Plopsa Village toch wat te onderscheiden van de reeds sterk gethematiseerde kamers en chalets in het Plopsa Hotel en de Plopsa Camping. Plopsa-liefhebbers dienen echter niet ongerust te worden. Er zullen, aan de hand van enkele subtiele knipogen, voldoende verwijzingen naar de Studio 100-figuren en Plopsa-parken terug te vinden zijn.", aldus CEO Carl Lenaerts. "Met de komst van deze villa's richten we ons voornamelijk op een onvergetelijke meerdaagse beleving aan de Belgische kust, dit in combinatie met een bezoek aan Plopsaland De Panne en Plopsaqua De Panne.", besluit Lenaerts.

De 55 villa's worden ingedeeld in zes verschillende typen, waar groepen van 6 tot 12 personen kunnen verblijven - afhankelijk van het type huisje. De opening van de eerste villa's is gepland op 21 december 2024 (eerste dag van de kerstvakantie). Online boekingen zullen reeds beschikbaar zijn vanaf eind maart.