Europa-Park investeert in meer dan 40 bouwprojecten

31-01-2024

Het grootste attractiepark van Duitsland werkt aan een intensief bouwprogramma en heeft op dit moment meer dan 40 bouwprojecten onder handen. In 2023 en 2024 zal het voor tientallen miljoenen Euro's in de bouwsector investeren. Er werken nu meer dan 700 vakmensen op de bouwplaatsen in en rond het park. Met de nieuwe projecten zullen ongeveer 120 nieuwe banen gecreëerd worden, boven op de ongeveer 5.000 bestaande banen. Roland Mack, directeur-eigenaar: "In een tijd waarin de bouwsector het in Duitsland wat moeilijk heeft, geven we graag een positief signaal af door fors te investeren. We gaan het nieuwe jaar met veel optimisme in en maken ons klaar voor de toekomst. Ons doel is om het aanbod en de kwaliteit voor onze gasten aanzienlijk uit te breiden."


Het grootste project is een wereldprimeur: de Stryker-achtbaan "Voltron Nevera powered by Rimac" welke in het zomerseizoen 2024 wordt geopend. Het wordt een van de meest spectaculaire achtbanen ooit met verschillende records en talloze nieuwe features. Passagiers zullen op de ongeveer 1.400 meter lange baan onder andere 's werelds steilste lancering van 105 graden beleven. Voor deze mega-achtbaan is een partnership aangegaan met het automerk Rimac, dat uit Kroatië komt en de snelste elektrische auto ter wereld heeft gebouwd. Rimac heeft intussen ook een meerderheidsbelang verworven in het automerk Bugatti. "Voltron Nevera" maakt deel uit van het nieuwe Kroatische themagebied waaraan momenteel ook nog hard wordt gewerkt.


Andere bouwmaatregelen omvatten de reconstructie van de twee attracties "Alpenexpress Enzian" en "Tiroler Wildwasserbahn". De attracties zijn al tientallen jaren razend populair, vooral bij gezinnen. De beide attracties keren terug in een compleet nieuw jasje: een alpine rotslandschap met tien meter hoge watervallen, hangbruggen en klimelementen.


Tot de huidige bouwprojecten behoren eveneens de bouw van talrijke onderkomens voor medewerkers, een ultramodern "Welcome Center" voor nieuwe werknemers uit de hele wereld, een gezondheidscentrum, nieuwe kantoorgebouwen, de bouw van een compleet nieuwe kazerne voor de bedrijfsbrandweer van Europa-Park, de bouw van een amusementshal en een energiecentrale bij Waterwereld Rulantica. Ook scènes van de populaire attractie "Geisterschloss" worden uitgebreid gerenoveerd. Tenslotte maken tal van andere opknapbeurten en verbouwingen in het Europa-Park Resort deel uit van de bouwactiviteiten. Roland Mack: "Europa-Park bewijst opnieuw een banenmotor voor de regio te zijn."