flamingo-ei gelegd in Bellewaerde Park

08-05-2024

Europese flamingo's zijn bekend om hun grillige voortplantingsgedrag, dus het is inderdaad opwindend om te zien dat de kolonie in Bellewaerde Park nestelgedrag vertoont en zelfs een ei heeft gelegd. Dit succes is het resultaat van toegewijde inspanningen van het dierenverzorgingsteam en investeringen in het verblijf van de flamingo's.

Het feit dat er na 20 jaar weer een ei is gelegd, is zeker reden tot vreugde. Het laat zien dat de verbeteringen en aanpassingen aan het verblijf vruchten beginnen af te werpen. Met een grotere groep flamingo's en speciale aandacht voor de omgeving waarin ze leven, lijken de omstandigheden gunstiger te zijn geworden voor deze prachtige vogels om tot broeden te komen.

De mogelijkheid dat het ei afkomstig is van Flammy, de bekende flamingo, voegt nog een extra laag van opwinding toe. Met een kans van 5% lijkt het een zeldzaam maar mogelijk scenario. Het wachten op verdere ontwikkelingen, zoals meer nesten en eieren, en uiteindelijk of deze eieren tot jonge flamingo's zullen leiden, houdt de spanning erin.

Het is een verhaal van toewijding, samenwerking en het streven naar het welzijn van deze majestueuze dieren. Hopelijk zullen er binnenkort meer positieve updates volgen over de voortplanting van de Europese flamingo's in Bellewaerde Park.