Bellewaerde Park wint award voor VOKA Charter Duurzaam Ondernemen

26-06-2024

Bellewaerde Park is het eerste Belgische park binnen de sector van pretparken en dierentuinen dat deze award voor de derde keer in ontvangst mag nemen. Met het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) maakt Bellewaerde via een actieplan op maat werk van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Deze award is een beloning voor de voortdurende inzet en acties op het gebied van duurzaamheid.

Het park investeert elk jaar in tal van projecten. Dit jaar introduceerde Bellewaerde Park een volledig nieuw parkdeel, inclusief een wereldprimeur. Naast drie nieuwe attracties, een horecapunt en een souvenirwinkel, is de nieuwe zone omgeven door aangeplante natuur. In totaal werden er 160 bomen en 700 exotische struiken aangeplant. Bellewaerde Park is een groen en natuurrijk park en dit werd doorgetrokken in het nieuwe parkdeel.

Verder beschikt het park over een biologische waterzuiveringsinstallatie en een geothermisch netwerk. In de giraffenstal werd een opleidings- en onderzoeksplatform (Tamer) geïnstalleerd voor de sterk bedreigde Rothschild-giraffen. Sinds maart zijn er meerdere rookzones in het park, om een gezonde en aangename omgeving te creëren voor alle bezoekers, jong en oud.

Dit is slechts een greep uit de verschillende acties die Bellewaerde uitvoert in het kader van het Voka-Vlaams netwerk van ondernemingen charter. Bellewaerde is het eerste Belgische park binnen de sector van pretparken en dierentuinen dat deze award voor de derde keer in ontvangst mag nemen.