Boomerang in Bellewaerde Park heeft upgrade gekregen

10-04-2024

De veertig jaar oude Boomerang-achtbaan in het Belgische Bellewaerde Park heeft afgelopen winter een upgrade gekregen. Het attractiepark in Ieper heeft €230.000 geïnvesteerd in het vernieuwen van de kettingbak, kettingwielen en ketting zelf van deze achtbaan uit 1984.

"Achter dergelijke vervangingen schuilt een reeks technische beslissingen met als doel de veiligheid van de attractie te behouden", verklaarde Bellewaerde. "Natuurlijke slijtage van de onderdelen was de drijfveer voor deze upgrade, maar het bood ook de gelegenheid om bepaalde aspecten van de attractie te herzien."

De ketting wordt gebruikt om de trein van de rollercoaster omhoog te takelen op de tweede lift, halverwege de rit, waarna passagiers het traject achterwaarts afleggen richting het station. Het park noemt de aanpassingen "een kleine ingreep met een groot verschil".

Door het toevoegen van afdekplaten zal de trein voortaan soepeler inhaken in de ketting, wat resulteert in minder lawaai. "Dankzij deze aanpassing zal het ratelende geluid dat je vroeger kon horen serieus gedempt worden", belooft Bellewaerde. "Ook het vallen van de kettingbak in zijn geheel zal minder lawaai maken."

De Boomerang, gebouwd in de jaren tachtig door de Nederlandse firma Vekoma, bevindt zich in de Mexico-zone van Bellewaerde. Vorig jaar kreeg de baan een nieuw kleurenschema, waarbij de constructie nu blauw met geel is in plaats van geel met bordeauxrood.